FI Black 3D Blue
 
 
 FAQ  •  Search  •  Memberlist  •  Usergroups   •  Register  •  Profile  •  Log in to check your private messages  •  Log in
 
 
 Gradskite parkove i gradinki View next topic
View previous topic
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
Author Message
Yori



Joined: 06 Feb 2007
Posts: 50

PostPosted: Wed Feb 07, 2007 6:33 pm Reply with quoteBack to top

Naskoro minavah prez ploshtad "Dobrudzha" /gradinkata okolo cheshmata "Balakliia"/. Biah porazen ot systoianieto na trevnite ploshti. Neokosena treva,kupishta otpadyci,lipsa na pejki i koshcheta za bokluk. Vmesto pravilno oformeni alei,vidiah bureniasali pytechki. Izvestno e,che parkovete i gradinkite sa beleg za kulturnoto prisystvie na choveshkiia individ. Zashto se dopuska na teritoriiata na grada da syshtestvuva gradinka v tolkova okaiano systoianie?
View user's profileSend private message
Skodow



Joined: 08 Feb 2007
Posts: 23

PostPosted: Thu Feb 08, 2007 7:10 pm Reply with quoteBack to top

Az pyk prizovavam Obshtinata da spre da naliva pari zian... Ot kyde na kyde shte se davat pari za chistota, pri uslovie, che niama i den i veche e syshtiia byrdak! Ami koga naj-setne shte razberete, che ne mozhe da se obviniava za vsichko drugite, a da gledame nie samite kakvo pravim Evil or Very Mad Imal sym kysmeta da popytuvam iz Evropa i moite izvineniia - tam nikoj ne hvyrlia bokluci po ulicite i gradinkite! Taka, che ajde pyrvo nie da ne myrsim pyk kakvoto zavisi ot drugite te shte go napraviat!
View user's profileSend private message
Yori



Joined: 06 Feb 2007
Posts: 50

PostPosted: Fri Feb 09, 2007 7:36 pm Reply with quoteBack to top

Koj zamyrsiava? Otgovornostta e vinagi v edinstveno chislo. Az vinagi si izhvyrliam bokluka na opredelenoto za tova miasto i zhelaia da vizhdam syshtoto i ot drugite. Sega,obache,bih iskal da obyrna vasheto vnimanie na edin rajon-syseden na ploshtad "Dobrudzha". Stava duma za koritoto na reka Tuchenishka. Severno ot centyra e betonirano. Tam e dobre. Iuzhno,obache,polozhenieto e kritichno. Kogato chovek trygne ot muzeia nagore,to ne mozhe da ne zabelezhe kolko e obrasnalo s hrastalaci koritoto. Dori celi dyrveta sa izrasnali tam. Ne po-dobro e polozhenieto otgore pokraj koritoto,ne otkym ulica "Vardar",a ot otsreshtnata strana. Tam hrastite sa tolkova izrastnali,che sa zapochnali da "nastypvat" kym aleiata i da zaemat ivica ot neia. Interesuvam li se predvizhdat li se niakakvi merki za razreshavane na problema ?
View user's profileSend private message
Detelinka



Joined: 10 Feb 2007
Posts: 7

PostPosted: Sat Feb 10, 2007 9:06 pm Reply with quoteBack to top

Prez poslednite 2 godini Obshtinata uspia da podobri znachitelno systoianieto na povecheto gradinki, parkove i zeleni ploshti v grada. Za syzhalenie, ostanaha i niakoi, koito se nuzhdaiat ot seriozno pochistvane i obnoviavane.
Systoianieto na gradinkata pri "Balakliia" naistina ne e dobro. Poradi nedostig na sredstva v biudzheta na Obshtina Pleven, zasega niama vyzmozhnost za izgrazhdane na alejna mrezha, vnasiane na nova rastitelnost i poddyrzhaneto i v dobro systoianie. Tova e i prichinata v nastoiashtiia moment pochistvaneto da se izvyrshva predimno ot rabotnici po programata "Ot socialni pomoshti kym zaetost", koeto ne e dostatychno.
Vypreki zatrudneniiata, Obshtinata postavi pejki i kontejneri za otpadyci v gradinkata.
V momenta razrabotvame proekt, kojto shte pozvoli da bydat osnovno obnoveni zelenite ploshti, parkovete i gradinkite v Pleven i okolnostta i obosobiavaneto im v mesta za otdih i vyzstanoviavane na plevenchani.
Za syzhalenie, problemyt sys zamyrsiavaneto na trevnite ploshti, ulicite i okoloblokovite prostranstva s bitovi otpadyci naistina e seriozen. Vseki ot nas triabva da razbere, che e po-lesno i evtino da ne zamyrsiavame, otkolkoto sled tova da plashtame za pochistvane. Pri tova tezi pari sa na vsichki nas, vkliuchitelno i vashi,Yori, nezavisimo ot tova, che Vie ne zamyrsiavate!
Pleven shte stane naistina chist grad togava, kogato vseki plevenchanin razbere, che chistotata zavisi ne ot firmite po pochistvaneto, a ot samiia nego.
View user's profileSend private message
Yori



Joined: 06 Feb 2007
Posts: 50

PostPosted: Sun Feb 18, 2007 7:39 pm Reply with quoteBack to top

Blagodarq vi!
View user's profileSend private message
Detelinka



Joined: 10 Feb 2007
Posts: 7

PostPosted: Sat Mar 03, 2007 2:07 pm Reply with quoteBack to top

Poradi nedostig na sredstva, Obshtina Pleven ne mozhe da izvyrshi cialostno pochistvane na koritoto na reka Tuchenishka. Periodichno se izvyrshva sanitarno pochistvane na rastitelnostta i otpadycite, no tova e nedostatychno.
Za cialostno reshavane na problema sme razrabotili proekt za rekonstrukciia, vkliuchvasht izgrazhdane na sanitarno dyno, podporni steni i shapki v niakoi ot uchastycite na r. Tuchenica. Proektyt e vnesen i ochakva odobrenieto na Predpriiatieto za upravlenie na dejnostite po opazvane na okolnata sreda - Sofiia.
View user's profileSend private message
Yori



Joined: 06 Feb 2007
Posts: 50

PostPosted: Mon Jul 20, 2020 1:03 pm Reply with quoteBack to top

Prez tazi godina sym mnogo dovolen, che uspqha prilezhno da okosqt vsichki trevni ploshti v grada, no naj-veche che pochistiha koritata na rekite, dori v industrialnata zona - neshto, na koeto predi ne se obryshtashe osobeno vnimanie.
View user's profileSend private message
Display posts from previous:      
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.


 Jump to:   



View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001/3 phpBB Group :: FI Theme :: All times are GMT
Effex-Media Web Resources
 
 
Create your own free forum now!
Terms of Service Purchase Ad Removal Forum Archive Report Abuse