FI Black 3D Blue
 
 
 FAQ  •  Search  •  Memberlist  •  Usergroups   •  Register  •  Profile  •  Log in to check your private messages  •  Log in
 
 
 Bulevardna i ulichna mrezha v Pleven View next topic
View previous topic
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
Author Message
Magistraler



Joined: 04 Feb 2007
Posts: 169

PostPosted: Thu Apr 24, 2008 4:35 pm Reply with quoteBack to top

Za tekushtata 2008 godina rykovodstvoto na “Inzhstroj” prognoziralo razmeryt na prihodite ot stroitelno-montazhna dejnost da dostignel 10 000 000 lv. Programata na firmata za tazi godina, finansirana ot osnovniia investitor Obshtina Pleven, vkliuchvala 1.9 miliona leva za osnovni remonti i izgrazhdane na ulici v Pleven - dejnosti, koito shteli da se finansirat sys sredstva ot privatizaciiata. Sys zalozhenite remonti v selata na teritoriiata na obshtina Pleven obshtata suma bila 2.4 miliona leva.
Obshto 90 ulici v grada bili vkliucheni za osnoven remont,v tova chislo i ul. “Dojran”, kydeto za tazi godina bili zalozheni sredstvata za preasfaltirane s dva plasta asfaltobeton - 250 000 lv. Do Praznika na Pleven remontnite raboti po tazi ulica triabvalo da bydat prikliucheni. Vsyshtnost sled 15 maj triabvalo da ostane samo montiraneto na razdelitelna ivica, koiato shtqla da byde po-razlichna ot dosega pravenoto - tia shtqla da e s podvizhni cvetarnici, tyj kato v osta na ulicata vyrvqla kanalizaciia i nqmalo kak shahtite da bydat zasipani, postaviajki postoianna razdelitelna ivica, kakto bila naprimer na ul. “Danail Popov”. Na “Dojran” shtqlo da ima korita po dva metra, podvizhni.
Po-golemite ulici, po koito shtqlo da se raboti tazi godina, bili bul. “Ruse”, kydeto shtqlo da byde dovyrsheno asfaltiraneto ot ul. “Benkovska” do krystovishteto s ul. “Georgi Kochev”. Stojnostta bila 160 000 leva. V programata bilo vkliucheno i izgrazhdaneto na vtoro platno pokraj “Praktiker” - vlizaneto v 3 i 4 mikrorajon na “Druzhba”, toest prodylzhenieto na bul. “Evropa”. Zalozhenite sredstva bili 230 000 leva. Prez tazi godina shtql da byde napraven i iznosvashtiia plast na ul. “Treti mart” - 150 000 lv. Promishlenata zona bila vkliuchena syshto v programata - pred zala “Balkanstroj” shtqlo da se preasfaltira. Tam prez po-minalata godina bordiurite bili podmeneni i platnata - izkyrpeni. Drug po-goliam obekt bil bul. “Hristo Botev” - tova, koeto bilo zadylzhenie na Obshtinata v golemiia proekt za cialostna rekonstrukciia na bulevarda. Shtqlo da se izchaka da prikliuchat ViK remontite, kakto i podmianata na bordiurite, koeto shteli da izvyrshat ot “Pytinzhenering” i togava shteli da bydat napraveni trotoari - 150 000 leva. Prez tazi i prez sledvashtite godini za Pleven osven remont na ulichnite platna akcent v rabotata na "Inzhstroy" shtqlo da byde izgrazhdaneto i remonta na trotoari, s koeto ot firmata se nadiavali da ulesnqt pridvizhvaneto na peshehodcite. Na ul. “Grenaderska” naprimer platnoto samo shtqlo da byde izkyrpeno, no trotoarite shteli da gi napravqt, shteli da prodylzhat trotoarite i po ul. “Benkovska”, kakto i v centralnata gradska chast, v po-malkite ulici i v kvartalite. Za tazi godina imali predvideni 100 000 leva za remont na ulici v zhk “Storgoziia”, kakto i 200 000 leva za izgrazhdane na novi ulici v zhk “Kajlyka”. Zaedno s predstaviteli na Obshtinata praveli obhod v kvartalite, za da konkretizirali na koi ulici shtqlo da se pravi chastichno izkyrpvane, na koi cialostno i koi trotoari shteli da se remontirat. Predvidili bili v centralnata gradska chast da remontirali tam, kydeto imalo propadaniia na shahti, na uchastyci - tova bili tekushtite im ezhegodni dejnosti. Drebni remonti praveli i vyv vryzka s puskaneto na vodnata kaskada. Oshte neshto - v “Druzhba” i v “Storgoziia” zapochvali veche da vlizali i v mezhdublokovite prostranstva. Razbira se, tam niamalo da se praviat totalni remonti, zashtoto niamalo takava vyzmozhnost, no shteli da se postaraeli proslovutite dupki da izchezneli i da se napraveli pyteki - osobeno v “Druzhba” peshehodcite niamalo kyde da vyrviat.

Obshtinskata administraciq bila zadelila 150 000 leva za proektirane na ulici v grada, za da imala gotovnost da kandidatstvame po operativnite programi. Triabvalo da se napravi proekt za remont na ul. “Hemus”, za da se izchistel pytia Sofiia - Lovech prez Pleven. Mislelo se za proektirane na syoryzheniia po ul. “Samuil” - po gradoustrojstven plan tazi ulica stavala s dve platna i ot koleloto tranzitnoto dvizhenie za Lovech triabvalo da byde izneseno. Ot Oblastno pytno upravlenie pyk raboteli po iznasianeto na tranzitno dvizhenie ot Lovech za Ruse sys syoryzhenie prez zhk “Druzhba”.
Ot minalata godina firma "Inzhstroy" izgrazhdala pytia za smetishteto. Prez tazi godina imalo predvideni 1.5 miliona leva za doizgrazhdane na osnovniia pyt, kojto bil nad 2.5 kilometra, kakto i vlizaneto v novoto smetishte. Ochakvalo se prez esenta da se provede konkursyt za izbor na izpylnitel na novoto depo. A edno ot usloviiata za otpuskaneto na parite za depoto po ISPA bilo Obshtinata da e izgradila dovezhdashtiia pyt. Do kraia na maj ili prez iuni shtqlo da se prikliuchi rabotata tam. Triabvalo da se napravi, obache, i kanalizaciia, zashtoto i tova bilo iziskvane za predvaritelni dejnosti predi nachaloto na izgrazhdaneto na samoto smetishte.
Minalata godina bila edin ot vyrhovete za “Inzhstroj” - uspiali da postignat obem stroitelno-montazhni raboti za nad 10 miliona leva, kato nad 50% bili ot Obshtina Pleven, ostanalite - nabiraemi. Tazi godina polozhenieto bilo analogichno. Obshtina Pleven podsiguriavala okolo 6.5 miliona leva, pone do 10 miliona shteli da imat nabiraemo stroitelstvo. Shteli da zapochnat izgrazhdaneto na parkinga na “Metro”, kojto bil nad 10 dekara. Imalo golemi ploshtadki na chuzhdi investitori i v zhk “Storgoziia”, ochakvali v Pleven da dojdeli i drugi golemi verigi, s koito syshto da raboteli.
Osvezhavaneto na ulichnata markirovka shtqlo da zapochne sled remontite kato sega osnovno se bili sysredotochili vyrhu ul. “Dojran” - tam shtqla da byde napravena i markirovka, shteli da bydat postaveni znaci, predvidena bila sinia zona. Ot niakolko dni raboteli po polaganeto na markirovka na peshehodnite pyteki pred uchilishtata v grada. Tekushto poddyrzhali pytnite znaci ,kakto i ogradite, koito za syzhalenie, ne mozheli da bydat opazeni ot vandalizym. Tuk ne stavalo vypros samo za krazhbi - dori ot leki katastrofi se razbivali ogradite, a i bordiurite,no nikoj da bil nakazan ili pyk niakoj da dojdel da kazhe - az sym vinoven, shte remontiram ogradata. Vyzstanovianeto na tezi shteti bilo za smetka na Obshtinata. Analogichno bilo polozhenieto s otkradnatite reshetki i kapaci. Ogradite, koito postaviali ot firmata, bili ot polivinilhlorid, a reshetkite - ot polimerni materiali, toest v tiah niamalo nito zheliazo, nito med. Vypreki vsichko kradcite ne se spirali i prodylzhavali da vannalstvat. Pravelo se prouchvane i razrabotki vyv vryzka s cialostnata organizaciia na dvizhenieto - svetofarnite uredbi, rekonstrukciiata na krystovishta. Sled tova poetapno shtqlo da zapochne izgrazhdaneto na krystovishtata i svetofarnite uredbi. V komunikacionniia plan za grada se predvizhdalo da bydat vkliucheni i taka neobhodimite za grada veloalei.

Predstoqlo da byde otkrita procedura za obshtestvena porychka po vyzlagane s predmet “Proektirane rehabilitaciia na pytnata i ulichnata infrastruktura na teritoriiata na obshtina Pleven” na obshta stojnost 120 hiliadi leva. Shteli da bydat remontirani 15 kilometra pytishta, a v predlozhenieto na procedura bili zalozheni chetiri pozicii. Pyrvata poziciia bila za rehabilitaciia na obshtinskiia pyt Pleven - Iasen i za obshtinskiia pyt Pleven - Lovech v otsechkata Bohot - Tuchenica - Radishevo.
Vtorata poziciia po procedura bila za rehabilitaciia na ul. “Hemus” i na ul. “P.R.Slavejkov” - ot ul. “Vasil Aprilov” do “Grenaderska”. Tretata poziciia bila za rehabilitaciia na bul. “Georgi Kochev” - ot zhp nadleza do ul. “Bylgarska aviaciia” i za rehabilitaciia na ul. “Grenaderska” - ot ul. “Danail Popov” do ul. “Grivishko shose”. Chetvyrtata poziciia v porychkata bila za ul. “Hainboaz” i ul. “Avrora” v Bukovlyk
View user's profileSend private message
Magistraler



Joined: 04 Feb 2007
Posts: 169

PostPosted: Thu May 15, 2008 10:12 am Reply with quoteBack to top

V navecherieto na Praznika na Pleven, simvolichno otkrili rekonstruiranata ulica “Dojran.
Do momenta samo ot nachaloto na tozi stroitelno-remonten sezon veche Obshtinskata administraciq bila investirala okolo 2 miliona leva v osnovni i tekushti remonti v Pleven i v na ostanalata teritoriq na obshtinata. Shteli da prodylzhat rabotata si do kraia na godinata.
Osnovniiat remont na “Dojran” v otsechkata ot Sportno-informacionniia centyr do blok “Slynce” bil izvyrshen za tri meseca i bil na stojnost 442 500 leva. Proektyt na ulicata bil izgotven ot firma “Vlahov inzhenering”, investitor na obekta e Obshtina Pleven, a investitorskiiat kontrol bil izvyrshen ot ... Obshtata dylzhina na remontiranata ulica bila okolo 12 000 kv. m, a dylzhinata na traseto - 800 metra. Polozheni bili dva plasta asfaltobeton na plosht ot 9 550 kv. m ulichno platno. V remontiraniia uchastyk bili spazeni vsichki evropejski iziskvaniia - predvaritelno bil podmenen vodoprovodyt, izgraden bil kolektoryt, ot TEC podmenili toplofikacionnite naprechni otkloneniia i ot Obshtinata se nadiavali, che s napravenata rehabilitaciia shtqla da izdyrzhi 8-godishniia garancionen srok i che prez tova vreme nastilkata niamalo da byde razkopavana”. Samo,che tezi dami i gospoda propuskat neshto - faktyt,che pod ulicata nqma gazoprovod i mozhe na ChTK - to da im skimne po nqkoe vreme da razkopaqt bulevarda,che da go prekarat.
1 800 kv. m bili novite asfaltovi trotoari, okolo 680 kv. m bili izpylneni s betonovi plochi.
Ot “Inzhstroj” po remonta na “Dojran” bili rabotili chetiri ekipa.
Proizvedeni bili i bili polozheni na ulichnoto platno i trotoarite nad 2 500 t asfaltobeton bez da byde spirano dvizhenieto po edna ot naj-natovarenite plevenski ulici.
Za pyrvi pyt v Pleven na ul. “Dojran” bila polozhena horizontalna markirovka ot termoplastik. Tia bila triizmerna, cvetna, s perleni chastici i imalo garanciia dve godini. Polozhena bila eksperimentalno, za da se videlo na praktika trajnostta i kachestvoto j. Ako se okazhelo, che naistina takava markirovka bila po-izdryzhliva, makar che bila po-skypa tia shtqla da se izpolzva i na drugi ulici v Pleven.
Do dve sedmici po “Dojran” shteli da bydat obosobeni 60 mesta za parkirane ot tipa “sinia zona”. Te shteli da se stopanisvali ot obshtinskoto predpriiatie “Parkingi i garazhi”.
Razdelitelnata ivica po ulicata shtqla da byde izgradena v srok do dva meseca. Horata triabvalo da sviknat s novata ulica i markirovkata, zatova sled okolo dva meseca shteli da napravqt ot Sportno-informacionniia centyr do krystovishteto s ul. “Hadzhi Dimityr” i ul. “Al. Stambolijski” razdelitelna ivica. Na sledvasht etap, veroiatno dogodina, razdelitelna ivica shtqla da byde napravena i do Regionalniia istoricheski muzej. Po ul. “Dojran” razdelitelnata ivica shtqla da byde ot betonovi elementi”.
View user's profileSend private message
Magistraler



Joined: 04 Feb 2007
Posts: 169

PostPosted: Sun May 25, 2008 9:53 am Reply with quoteBack to top

Vchera prikliuchilo frezovaneto na naj-komprometiranite uchastyci po ul. „Grenaderska” v Pleven i podgotovkata j za tekusht remont. Tova bilo samo vremenno reshenie. Ulicata bila zalozhena v plana na grada za osnoven remont, kakto tova se sluchilo naskoro s „Dojran”, no za tova se chakali pari ot evrofondove.
Ponezhe ne se znaelo koga shte se izvyrshi tova, a ulicata ne mozhela poveche da izdyrzhi pri goliamoto natovarvane, tia se remontirala chastichno. Osnoven remont,obache,zapochval na desniia trotoar na „Grenaderska”, po posoka Ruse.
Rabotata shtqla da zapochne vednaga sled asfaltiraneto i shtqla da svyrshi do miastoto, do koeto shteli svyrshat opredelenite za celta 50 000 lv. ot biudzheta na Obshtina Pleven.
Trotoaryt shtql da se pravi s naj-modernite plochi, s golemite razmeri, shteli da se podmeniat i bordiurite.
View user's profileSend private message
Magistraler



Joined: 04 Feb 2007
Posts: 169

PostPosted: Tue Jul 01, 2008 10:34 am Reply with quoteBack to top

S golemiia proekt za remont ot vhoda otkym Ruse, prez bul. “Hristo Botev” do Brestovec se sluchvalo slednoto. Imalo remont v kraia na april na edin uchastyk, no tam kato che li neshtata spreli. Po proekta Pleven - Lovech rabota ne bila zapochvala. Proektyt za bul. “Ruse” i bul. “Hristo Botev” bili za tekusht remont i poddyrzhane i se izpylniavalo po edna programa. Po druga programa shtql da se raboti pytia ot nuleviia kilometyr (benzinostanciiata na glavniia pyt ot Ruse) do tabelata “Pleven”, a sled tova ot izhoda na Pleven prez Brestovec - tozi proekt shtql da zapochne da se izpylniaval, sled kato bydel podpisan dogovor.
Sled golemiia ViK remont po bulevard "Hristo Botev" shtqlo da se pravi slednoto. V momenta se utochniavali poslednite detajli po promenite, koito se nalozhili v proekta i sled tova rabotata shtqla da zapochne. Ot pytinzhenering chastichno zapochnali rabota po traseto.Promiana na proekta bila nalozhena ot nivata - zadanieto, koeto bilo predvideno da se izpylni, bilo za 1 650 000 leva, kato ot Oblastno pytno upravlenie bili zadali okolo 1 400 000 leva. Nikoy ne mozhel da otgovorel na vyprosa zashto chast ot rabotite bili sykrateni, sled tova neshtata bili promeneni i sega pak se vryshtali sykratenite dejnosti v proekta. Imalo problem s niveletata, koiato se otstraniavala syvmestno ot Oblastno pytno upravlenie i ot Pytinzhenering. No nezavisimo ot zabavqneto ot Pytinzhenering obeshtali do kraia na liatoto traseto da bydelo prikliucheno. Za cialoto trase - do “Chistota” - rabotata bila za mesec - mesec i polovina. Taka che niamalo pritesneniia, shteli da prikliuchat navreme.

V grada imali i drugi zadaniia. Izpylniavali v momenta ploshtadkata na “Metro” - nasipvali material i uplytniavali, sled tova shtqlo da se asfaltira. Dvizheli sa se s mnogo dobri tempove, do sredata na oktomvri ochakvali vsichko da byde prikliucheno. Podstypite kym “Metro” shteli da bydat tri - sled novoto krygovo i pokraj USMA-ta, shtqlo da ima i pyt za snabdiavane na “Metro”, kojto shtql da minava po pytia za “Toplivo” s otklonenie pri Domostroitelniia kombinat. Po-slozhno shtqlo da byde izgrazhdaneto na otklonenie ot obhodniia pyt, veroiatno s mostovo syoryzhenie. No oshte ne bil opredelen izpylniteliat tam, Pytinzhenering bili edna ot firmite kandidati.
View user's profileSend private message
Magistraler



Joined: 04 Feb 2007
Posts: 169

PostPosted: Mon Aug 11, 2008 1:35 pm Reply with quoteBack to top

Remontyt na bul. "Hristo Botev" se zabavil vyv vremeto. Otdavna triabvalo da byde gotov. Oblastniqt upravitel kazal, che svoqta rabota kato oblasten upravitel bil ia svyrshil, a tia ne bila leka i se systoqla v tova da osiguri finansoviia resurs. Tova bili 1 milion i 650 hiliadi leva, kato triabvalo i da koordiniral Obshtina Pleven da podpishela dogovor za syvmestno izpylnenie na proekta s fond “Republikanska pytna infrastruktura” i da poemela finansov angazhiment ot 300 hiliadi leva, koeto kmetyt napravil. Dopylnitelno Oblastnata administraciq poela angazhiment, tyj kato sega se pravel remont na pytia, da se remontiral i osnovniiat vodoprovod tam, kojto bilo za okolo 250 hil.lv. i se izvyrshel s finansov resurs na ViK. Resursyt bil izvyn Obshtinata i reshil vazhni problemi. Cialata stojnost na tozi obekt bila nad 2 mln. i 250 hil. leva. Imali ambiciiata do 1 maj, kakto i obiavili pred mikrofonite na starta na proekta, che shteli da bydat gotovi s otsechkata na bulevarda, vlizajki ot bul. “Ruse” po “Hristo Botev” do “Mara Dencheva”. Tova se zabavilo po dve prichini. Te bili vyv vyzlozhitelia i v izpylnitelia. Vyzlozhitel bil Oblastno pytno upravlenie, a izpylnitel - firma “Pytinzhenering”. Imalo niakakvi vyzniknali oshte ot spechelvaneto na proekta ot “Pytinzhenering” da poddyrzha i remontira pytishtata v Plevensko problemi s Oblastno pytno upravlenie, no v borbata da pokazheli koj e po-po-naj v krajna smetka stradalo izpylnenieto na takiva vazhni proekti, kakyvto bil tozi remont. Ednite obviniavali firmata izpylnitel, che ne mozhela da organizira dobre svoia resurs, i da izpylni v srok i kachestveno obema ot rabota. Izpylniteliat pyk ot svoia strana uprekval pytno upravlenie, che imal netochno napraveno zadanie za proektirane. Zadanie, koeto bilo spestilo edna chast ot tezi sredstva.

Takova zadanie e imalo i e bilo napraveno na po-malka stojnost. Sled belezhkite ot strana na Oblastniq upravitel to bilo korigirano. Razrabotil se nov proekt, kojto nalozhil spiraneto na rabota po bulevarda otkym “Ruse”, za da mozheli nanesenite korekcii da se vkliuchat i da bydat podnoveni vsichki bordiuri, a ne samo otdelni uchastyci, taka che kogato se asfaltiral, i se poglednel pytia ot tozi, kojto vlizal v grada da se vidi, che nastilkata bila neravna. Oblastniqt upravitel ne znael koj bil vinovniiat, no shtql da nastoiaval da se izpylnil vodeniiat razgovor i oshte ot dnes da se usilela rabotata po vadeneto na bordiurite, po usilvane na brigadite, koito da montirali v leglata drugite bordiuri i da vlezeli rabotnici da asfaltirat. Tova triabvalo da stane i toy bil gotov zaedno s zhitelite na Pleven da go prokontrolirali.
Vtoro, tazi sedmica triabvalo da vleze i brigada na “Inzhstroj” kato angazhiment na Obshtinata, koiato da zapochnela ot drugata strana na pytia - otkym “Mara Dencheva” podmiana na bordiuri i trotoari, za da mozheli do esenta da prikliuchili proekta.
Na Oblastniq upravite tozi proekt mu syzdal problem i diskomfort, che ne izpylnil edno svoe obeshtanie i zatova s otgovornost zaiaviaval, che prichinata bila v Oblastno pytno upravlenie i v izpylnitelia na proekta, koito triabvalo da nameriat nachin da rabotiat zaedno, zashtoto te ne izpylniavali samo tozi obekt, imali i drugi. I zimata imali problemi s pytnata obstanovka. Triabvalo da se raboti taka, kakto grazhdani ochakvali, a ne taka, kakto na vyzlozhitelia i na izpylnitelia im se iskalo.

A be izdyniha se. Osraha se.
View user's profileSend private message
Magistraler



Joined: 04 Feb 2007
Posts: 169

PostPosted: Thu Oct 02, 2008 6:02 pm Reply with quoteBack to top

Vchera predi obed zapochnal posledniiat etap po izgrazhdane na vtoroto platno na ulicata, koiato vodela ot „Praktiker” kym zhk „Druzhba”. Predi da se postavelo asfaltovoto pokritie, traseto se obrabotvalo po novata tehnologiia na firmata „Tera miks”. Tova se sluchvalo za pyrvi pyt v gradski usloviia.
Predi niakolko meseca po tehnologiiata „Tera miks” bila napravena publichna demonstraciia za nachina na rabota i tova se napravilo na otsechka v blizost do plevenskoto smetishte, kraj selo Bukovlyk.
Sled kato precenili pliusovete i minusite ot tazi novost, ot Inzhstroj reshili da prilozhat novata tehnologiia na praktika i pri remont na ulica v Pleven.
Tehnologiiata, koiato prilagala „Tera miks”, se systoqla v tova, che se stabiliziralo pytnoto platno sys svyrzvasht material, a ne s ciment.
View user's profileSend private message
Magistraler



Joined: 04 Feb 2007
Posts: 169

PostPosted: Wed Nov 26, 2008 12:33 pm Reply with quoteBack to top

Vchera ekipyt na firma “Inzhstroj” i obshtinskoto rykovodstvo na Pleven predstavili poredniia realiziran pyten obekt. Stavalo vypros za stroitelstvoto na vtoroto pytno platno na edna ot osnovnite pytni arterii v posoka zhk “Druzhba” - bul. "Sv. Kliment Ohridski". Edinstveniiat pyt, syshtestvuvasht dosega, bil izgraden syshto ot “Inzhstroj” predi 14 godini platnoto i predi 13 - trotoara.

Investitor na obekta bila Obshtina Pleven, proektant - inzh. Mitko Nikolov. Stojnostta bila okolo 400 000 leva. Tozi obekt bil prehoden, zashtoto oshte ne bila zavyrshena cialostnata rekonstrukciia, koiato predvizhdala remont i na dvete pytni platna. Rabotata shtqla da prodylzhi i prez sledvashtata godina.
Gabaritite na novoto stroitelstvo bili dve lenti po 3.5 metra i dylzhina 600 m, oformena bila razdelitelna ivica sys sredna shirina okolo 2 metra, podravnen bil trotoaryt. Tyj kato tuk dvizhenieto bilo dinamichno i avtomobilniiat potok - mnogo intenziven, prilozhili unikalnata za stranata tehnologoiia Terra mix. Tazi sistema za stabilizirane na pytni osnovi bila prilozhena za pyrvi pyt ot druzhestvoto pri izgrazhdaneto na dovezhdashtiia pyt do smetishteto na obshtina Pleven. Predimstvata j bili izkliuchitelno vazhni, zashtoto stabiliziraniiat sys svyrzvashtoto veshtestvo material bil s tri pyti po-goliama tovaroustojchivost i tovaronosimostta se uvelichavala s vsiaka sledvashta godina, a osven tova svyrzvashtoto veshtestvo zapechatvalo nastilkata i ne pozvoliavalo pronikvaneto na voda. Osven tezi bezsporni predimstva tehnologiiata Terra mix bila ikonomichna i namaliavala sebestojnostta na obekta.

Za poslednite godini “Inzhstroj” bila realizirala znachitelen ryst na rezultatite ot dejnostta si. Kym 25 noemvri veche bil izpylnen godishniiat plan na druzhestvoto za 10 miliona leva prihodi ot stroitelno-montazhni raboti. Ot tiah 1.9 miliona leva bili vlozheni v osnoven remont i doizgrazhdane na ulici v Pleven i blizo 500 000 leva - za syshtata dejnost v selata v obshtinata.
Kachestvenoto i profesionalno izpylnenie na razlichnite obekti na druzhestvoto se osiguriavalo s mashinen park i tehnika, otgovariashta na syvremennite iziskvaniia za pytno stroitelstvo. Sled tova tehnikata na firmata napravila “defile” po noviia pyt.

S novata lenta na pytia kym kvartal “Druzhba” trafikyt znachitelno se raztovarval.
Za osnoven remont na ulici v Pleven i v naselenite mesta, vkliuchitelno i v zhk “Kajlyka”, prez tazi godina bili vlozheni 2.6 miliona leva. Za tekushti remonti na ulicite v grada i v naselenite mesta bili vlozheni 2.356 miliona leva, a za remont na obshtinskata pytna mrezha - 309 000 leva. Obshtata stojnost na vlozhenite sredstva za 2008 g. za stroitelstvoto na novi pytishta, za osnoven i tekusht remont bila v razmer na 5.265 miliona leva.
S tezi sredstva pytnite vryzki v Pleven veche bili na edno dobro nivo. Za tova izkliuchitelna bila zaslugata na firma “Inzhstroj”.

Bila pokazana novata tehnika na firmata, koeto bilo otgovor na vyprosi na chast ot obshtinskite syvetnici kym kmeta,koito se otnasqli kym tova s kakva tehnika razpolagala firmata i kakvi investicii bila napravila. Faktyt, che “Inzhstroj” bila edna ot naj-uspeshnite pytno-stroitelni firmi v stranata, bil dostatychno pokazatelen. Do sredata na noemvri te veche bili izpylnili plana si za prihodi za 2008-ma, koeto oznachavalo, che shte imalo seriozno preizpylnenie do kraia na godinata. I dopylni, che na vyprosa dali bili mnogo ili sa malko 5 miliona leva za obshtina kato Pleven mozhelo da otgovori s fakta, che prez poslednite godini Obshtina Pleven pravela posledovatelni usiliia da vlaga seriozni sumi v infrastruktura i tova davalo svoite rezultati. Inzhenernata infrastruktura na Pleven bila v izkliuchitelno dobro systoianie. Shteli da prodylzhat usiliiata i prez sledvashtite godini. Edin ot angazhimentite na Obshtinata bil opit da izvede chast ot tranzitnite potoci na Pleven izvyn grada. Tova bilo usilie, koito bi triabvalo da byde syvmestno s dyrzhavata i nadezhdata bila prez sledvashtite godini pravitelstvoto da gledalo s po-dobro oko na Pleven. Za syzhalenie, nastoiashtoto pravitelstvo ne napravilo pochti nishto za grada i za obshtinata. Osven pyrvata kopka na remonta na bul. “Hristo Botev” nishto poveche ne bilo napraveno. Sega bulevardyt, kojto bil angazhiment na dyrzhavata, bil v uzhasiavashto systoianie. Dano do nachaloto na istinskata zima dyrzhavata da napravela usilie pone chast ot dupkite i rovovete da bydat zapylneni, za da niamalo predpostavki za pytno-transportni proizshestviia.
Makar biudzhetyt za sledvashtata godina da ne bil oshte konkretiziran, kmetyt imal namerenie za 2009 g. v pytnata infrastruktura na obshtina Pleven da bydat vlozheni pone 6 miliona leva.
View user's profileSend private message
Magistraler



Joined: 04 Feb 2007
Posts: 169

PostPosted: Mon Feb 02, 2009 9:50 am Reply with quoteBack to top

Chetiri rabotni stroitelni ekipa v momenta raboteli na bul. “Hristo Botev” po podmianata na bordiurite. Dva bili ekipite, koito demontirali starite bordiuri. Remontyt na pyt II-35 prez Pleven bil razmrazen i na obekta usileno se rabotelo. Do 31 ianuari bili demontirani 4 280 metra stari bordiuri, polozheni bili 2 780 metra novi bordiuri. Obshto 4 520 metra bordiuri po bulevard “Hristo Botev” triabvalo da bydat podmeneni kato ochakvaniiata bili tova da se sluchelo do kraia na mart. A kogato vremeto pozvolqlo, shtqlo da zapochne polaganeto na asfaltova smes. Osnoven izpylnitel na obekta bil “Pytinzhenering”, kato podizpylniteli raboteli plevenski firmi.
Sredstvata bili osigureni i do kraia na iuni shteli da napravqt neobhodimoto remontnite dejnosti po bul. “Hristo Botev” da bydat zavyrsheni.

Paralelno s rabotata po tozi obekt se ochakvalo da startira i procedura ot Nacionalna agenciia “Pytna infrastruktura” za proekta za remont na pytia ot kv. “Mara Dencheva” do Brestovec, toest remontite na traseto ot Pleven kym Lovech da prodylzheli. Tova bil vtoriiat etap ot goliam proekt s niakolko lota, kojto shtql da byde finansiran po OP “Regionalno razvitie”. Do april-maj se ochakvalo da byde izbran izpylnitel za remontite, da bydelo osigureno finansiraneto i rabotata da zapochnela. Remontnite dejnosti po tozi lot shteli da bydat v ramkite na 7-8 miliona leva sled aktualizaciiata na proekti.
View user's profileSend private message
Display posts from previous:      
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.


 Jump to:   



View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001/3 phpBB Group :: FI Theme :: All times are GMT
Effex-Media Web Resources
 
 
Create your own free forum now!
Terms of Service Purchase Ad Removal Forum Archive Report Abuse