FI Black 3D Blue
 
 
 FAQ  •  Search  •  Memberlist  •  Usergroups   •  Register  •  Profile  •  Log in to check your private messages  •  Log in
 
 
 Reklama na grada View next topic
View previous topic
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
Author Message
Presipnalata gugutka



Joined: 03 Mar 2007
Posts: 143

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 8:58 am Reply with quoteBack to top

Na sreshtata organizirana dnes ot zam.-kmeta po ikonomika, prouchvatelna za syzdavaneto na nov turisticheski produkt za Pleven, kato che se razchupila leko tradicionniiat pesimizym, "che s kakvo mozhem da gi privlechem nie"... Uchastvali predstaviteli na vsichki kulturni instituti v grada, koito po obshto mnenie dobre dejstvali s proekti i iniciativi, no triabvalo oshte po-priako da se grizheli za populiariziraneto na dejnostta i atrakciite si - poniakoga se nalagalo tova da stava s konkretni kadri, koito da "reklamirali" preimushtestvata i nasladite da bydel poseten naprimer plevenskiqt Istoricheski muzej, kojto inak nie znaem kolko cenni i sladki za okoto i znaniiata eksponati i obekti predstavial.
Kyde na shega, kyde to si e istina, bili iztyknati silnite punktove, koito biha mogli da reklamirat Pleven, poradi harakteristikata na rajona i negovite dadenosti. Kakto znaem povecheto obichai v Bylgariia sa si ezicheski po svoiata syshtnost, no te, triabva da si dadem smetka, zapalvali interes u nevinnite prihodiashti zhiteli na drugi geografski shirini. Naprimer tipichnoto kolene na prase (na koeto e krysten edin svetyl hristiianski praznik, poradi tova, che oformia syshtnostta na praznuvaneto mu v Bylgariia), mozhelo da se prevyrne v svoeobrazen etno-turizym, kolkoto i zashtitnicite na zhivotnite da byrcheli nos.
Stanalo duma i za organizirano poseshtenie na oshte edin obichaj, svyrzan s izhranvaneto - zhytvata, koiato namesto da bydelo otkrivana ot ministyra na regionalnoto razvitie i blagoustrojstvoto (neiasno zashto), mozhe da "pokani" grupi turisti i da pyhne v rykata im po edna palamarka i syrp, da videli kak stava - podobno doblizhavane do bita predstavliavalo neizmenen interes za vsichki chuzhdenci, spodeliali i razmishliavali sled sreshtata prisystvali.
V tazi vryzka shte napomnim i za edna stara ideia na grupa hudozhnici ot Pleven da bydeli syzdadeni moderni Muzei na hliaba i vinoto, koito da bydeli vkliuchvani v turisticheskite predlozheniia.

Taka, po-skoro s otdeliane na vnimanie na vyprosa koi bili silnite za reklama na grada punktove i tiahnoto utochniavane zapochvala edna vazhna iniciativa na Obshtinata. Na sledvashtata, veche narechena sreshta, naviarno shtqla da byde utochnena okonchatelno i materiiata i vida na turisticheskite produkti, koito da bydeli izgotveni. Sys sigurnost edno ot pyrvite neshta bilo otpechatvaneto na kartichki na Pleven, a ostanalite strategii iziskvali poveche mislene, sili i sredstva.
View user's profileSend private message
Antoniia Dimcheva



Joined: 23 Jul 2007
Posts: 2

PostPosted: Thu Jun 12, 2008 9:05 am Reply with quoteBack to top

Prekrasno si govorite tuk za reklama na Pleven. Ideite za muzei na hliaba i vinoto sa super i za turizma...no az ne sym optimist, zashtoto kakto i da reklamirash, ako niakoj hvane i se vyrzhe na reklamata i dojde tuk shte izgylta vsichkiia praholiak na Dunavskata ravnina i shte si natyrti bybrecite iz dupkite...A iz Obshtinata ne sym chula edna duma za remonti, osven deto shte iskame pari ot MRRB za nova nastilka na tri bulevarda. Hubavo, ama "seloto" ne e tolkova malko ta da zapochva i svyrshva s 3 bulevarda...A i Shele ne se iztrepva da chisti.
View user's profileSend private message
YaHoo!



Joined: 15 Mar 2007
Posts: 63

PostPosted: Sun Jun 15, 2008 8:36 am Reply with quoteBack to top

Presipnalata gugutka wrote:
Kak i kyde da byde predstavqn Pleven kato turisticheska destinaciq? Za kakyv vid turizym e nay-izgoden-istoricheski,kongresen? S drugi dumi,oma li kakvo da "shtrakat" qponcite i nie pokazvame li im go?


Nashiia grad go znaiat mnogo dobre , samo che kato edno goliamo selo , dazhe moga da pusna dva tri citata.
View user's profileSend private message
Presipnalata gugutka



Joined: 03 Mar 2007
Posts: 143

PostPosted: Wed Jun 18, 2008 11:44 am Reply with quoteBack to top

Zasilvali se investicionnite i turisticheski vyzmozhnosti na Pleven

Za 22 iuni bila nasrochena sledvashtata sreshta za syzdavane na turisticheski produkt za Pleven. 15 predstaviteli na institucii i firmi bili prisystvali na pyrvata sreshta i shteli da se vkliuchat v iniciativata na Obshtinata. Proiaven kym iniciativata bil interes i ot Nikopol i sdruzhenie "Turinfo" i ot radio Pleven.

Obmislialo se syzdavaneto na niakolko turisticheski marshruti, harakterni za Pleven, i obediniavaneto na kulturniia potencial v atraktivni predstavianiia. Na nasrochenata vtora sreshta smiatali da pokaniat specialisti ot KK "Nikopol", koito da zapoznaeli prisystvashtite s osobenostite i tendenciite v turizma prez poslenite godini, s haraktera na poseshtavashtiia Bylgariia turist, za po-tochno osmisliane na potrebnostite i celite na produkta za Pleven. Dotogava shtql da byde gotov i dokladyt na Okryzhnata biblioteka "Hristo Smirnenski", koiato rabotela po proekt za izsledvane na miastoto na Pleven v internet. Toj shtql da razkrie nishite v tova prostranstvo, koito shteli da mogat da bydat zapylneni, i shtql da razkrie nakyde da bydat nasocheni usiliiata v reklamata na grada.

Veche bil izgraden uspeshen mehanizym za populiarizirane na investicionnite vyzmozhnosti na Pleven - uchastieto na poslednata Bylgaro-amerikanska misiia v hotel "Radisyn" v Sofiia ot 7 do 10 iuni. Tam ot predstavenite na shtanda na Obshtinata profili na plevenski firmi, bil proiaven interes ot strana na 30 amerikanski biznes-predstaviteli kym plevenskite firmi: "HEM-AD", "Uspeh metalkap SSB - EOOD", "Svetlinni reklami", ET"Video EiT", "Alukom", "Paola".
View user's profileSend private message
Presipnalata gugutka



Joined: 03 Mar 2007
Posts: 143

PostPosted: Sat Jun 21, 2008 9:48 am Reply with quoteBack to top

Sobstvenicite na nezakonni sergii zaplashvali Obshtinata sys stachka pri opit za premahvaneto im

Sys zaplaha za stachka ot 1 iuli prikliuchila sreshtata mezhdu kmetskiia ekip i sobstvenicite na tyrgovski obekti do OAPS. Tova bila datata, opredelena kato kraen srok da bydat dobrovolno premahnati pavilionite i sergiite do OAPS do kooperativniia pazar. Sreshtata protelka konfliktno s mnozhestvo zakani za samozapalvaniia, masovi protesti, nedopuskane na ekipa na kmeta v sgradata na Obshtinata i iskaniia za ostavki. Mestnata vlast ot svoia strana zaiavila, che poveche kompromisi sys zakonite niamalo da dopuska.

Vsichki prisystvashti znaeli, che ot 5 godini nasam dejnostta im e v razrez s normativnata uredba, no vypreki tova nastoiali da ne bydeli premestvani. Te ne bili syglasni da bydat nastaneni v Centyra za pazarna tyrgoviia /t.nar. kooperativen pazar/, vypreki specialno syzdadenite za celta infrastrukturni usloviia. Toj se stopanisval ot firma "Tibor". Ostanalite vyzmozhnosti bili da se vyzpolzvat ot kvartalnite mikropazari na obshtinskata firma, kydeto i naemite bili po-niski.

Na sreshtata stanalo iasno, che kompromis za nikogo niama da byde napraven. Tyrgovcite dryznali dori da prevzemat trotoara po bul. "Vasil Levski" i bili s vremenni razresheniia, po bivshiia chl. 120. Teritoriiata bila publichna obshtinska sobstvenost i te ia zaemali nepravomerno. Goliama chast ot obektite bili v ulichnata regulaciia.

Obshtinata iskala da gi premahne i zashtoto syzdavali losh izgled pri vlizane v grada otkym Sofiq,garata i avtogarata i prechat na dvizhenieto. Na praktika,obache, eto kakvo se sluchva - grubost, nevezhestvo i prostashtina!
View user's profileSend private message
Presipnalata gugutka



Joined: 03 Mar 2007
Posts: 143

PostPosted: Tue Jun 24, 2008 11:03 am Reply with quoteBack to top

Turisticheski broshuri i ukazatelni tabeli bili pyrvite stypki v reklamiraneto na grada ni prez tozi sezon

Vtorata pored sreshta za syzdavaneto na mesten produkt, rabotesht za prevryshtaneto na Pleven v privlekatelna turisticheska destinaciia, preminala v dve chasti – predstaviane na izsledvaneto na okryzhnata biblioteka "Hristo Smirnenski" za prisystvieto na Pleven v internet i syzdavane na rabotni grupi i diskusiia.

Izsledvaneto na Bibliotekata pokazala loshoto systoianie na mestnite internet sajtove, tiahnoto klasirane v svetovnite tyrsachki, lipsata na mnogoezichna poddryzhka, malkoto informaciia za turisticheskite vyzmozhnosti na Pleven.

Sled izsedvaneto se napravili razlichni predlozheniia i se dali idei za tova kak da se ozhivil grada ni – predstaviteli ot rykovodstvoto na Filiala na Velikotyrnovskiq universitet dali primeri za standartni v turizma praktiki, koito lipsvali v Pleven – ukazatelni tabeli, plan na grada, primerni marshruti po muzei, galerii, zavedeniia. V razgara na obsyzhdaneto se podnesli nestandartni predlozheniia kato syzdavane na ulica na talantite – hudozhnici, muzikanti, izgrazhdane na atraktivni pametnici – na komara ili ohliuva, Muzej na hliaba, Muzey na vinoto,festival na zyrnoto i festival na grozdeto.

Za da ne ostanelo vsichko tova edna dobra ideia se preminalo kym syzdavaneto na rabotni grupi, koito na sledvashtata sreshta da napraveli konkretni predlozheniia, po koito da se tyrselo finansirane. Povecheto ot ideite bili realiziruemi za sledvashtiia turisticheski sezon, no za da se “podgotvela pochvata” se vzelo reshenie da se syzdadqla turisticheska broshura, koiato da se razprostraniavala v kurortnite kompleksi, kakto i da se montirali ukazatelni tabeli s karta na Pleven i razlichnite turisticheski obekti v nego.
View user's profileSend private message
Display posts from previous:      
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.


 Jump to:   



View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001/3 phpBB Group :: FI Theme :: All times are GMT
Effex-Media Web Resources
 
 
Create your own free forum now!
Terms of Service Purchase Ad Removal Forum Archive Report Abuse