FI Black 3D Blue
 
 
 FAQ  •  Search  •  Memberlist  •  Usergroups   •  Register  •  Profile  •  Log in to check your private messages  •  Log in
 
 
 Jazz plakati View next topic
View previous topic
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
Author Message
D-real



Joined: 24 Feb 2007
Posts: 46

PostPosted: Tue May 13, 2008 9:55 am Reply with quoteBack to top

Ima mnogo hubava izlozhba na polski dzhaz plakati v Mladezhki dom. Dnes hodihme cialoto firmeno voinstvo da ia gledame, vizhte ia, i da ne ste v sferata na reklamata i grafichniiat dizajn si struva chovek da ia vidi.
View user's profileSend private message
Presipnalata gugutka



Joined: 03 Mar 2007
Posts: 143

PostPosted: Mon May 19, 2008 8:53 am Reply with quoteBack to top

Tazi tema si e napravo za Obrazovanie. Izlozhbata naistina e naj-hubavata, pravena izvyn galeriiata v Pleven. Idete i vizhte.

Izlozhbata proslediava razvitieto na polski dzhazov plakat ot kraia na 60-te godini na minaliia vek do po-novi vremena. Predstaveni sa iztyknati grafici kato Roman Kalarus, Ian Savka, Rafal Olbinski i dr. Podbrani sa plakati, otraziavashti naj-golemite muzikalni sybitiia v Polsha - festivalite Dzhaz Dzhembori vyv Varshava, Kalish i Zamoshch. Mogat da se vidiat i plakati ot poredicata "Golemite imena v dzhaza" - Rej Charlz, Bili Holidej, Luis Armstrong i dr.
Izlozhbata e eksponirana s liubeznoto sydejstvie na generalnoto konsulstvo na Republika Polsha v grad Varna i g-n Kshishtov Dido - kolekcioner i sobstvenik na galerii.

G-n Kshishov Dido e roden na 1 mart 1945 godina v grad Krakov. Po obrazovanie e fizik. Sybira plakati ot vtorata polovina na 50-te godini, sobstvenik na Dydo Poster Collection, sydyrzhashta plakati na polski grafici ot 1945 g., koito sa okolo 40 000.
Ot 1980 g. Kshishtov Dido organizira izlozhbi v Polsha i chuzhbina, kato prez poslednite 20 godini tehniiat broj nadhvyrlia 300. Toj e i izdatel na mnogobrojni katalozi, poznati dalech izvyn granicite na Polsha. Naj-izvestnite sa 100 godini polsko izkustvo na plakata - Krakov, 1993; 100 godini polsko kino i polski filmov plakat 1896-1996, Krakov 1996; Album na polskite majstori na plakata, Belsko Biala, 1995. V proces na podgotovka e kataloga na Polski teatralen plakat.
Syzdadenata ot nego prez 1985 g. v Krakov Galeriia "Plakat" e edinstvenata v Polsha, koiato izlaga samo plakat. V neia se organizirat ne samo izlozhbi, tuk se sreshtat hudozhnici, koito tvoriat v oblastta na plakata, kakto i liubiteli na tozi vid izkustvo.
V galeriiata mogat da se kupiat okolo 1500 vida teatralni, filmovi i muzikalni plakati, delo na avtori kato Henrik Tomashevski, Ian Lenica, Valdemar Shvezhi, Franchishek Staroverski, Mechislav Gurovski, Roman Kalarus i dr. Galeriiata organizira promocii na mladi tvorci, izdava plakati, katalozi, poshtenski kartichki s reprodukcii na plakati.
View user's profileSend private message
Presipnalata gugutka



Joined: 03 Mar 2007
Posts: 143

PostPosted: Sat May 24, 2008 4:28 pm Reply with quoteBack to top

Na 29 may ot 17.00 chasa vyv foajeto na Mladezhki dom shte bydat nagradeni i izlozheni pobeditelite ot Obshtinski konkurs za kompiutyrna grafika "Moia Zemia, moia sinia planeta", posveten na 22 april - Denia na Zemiata.

Tova znachi, che shte razturiat plakata - za kojto ne go e vidial shte byde kysno.
View user's profileSend private message
Display posts from previous:      
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.


 Jump to:   



View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001/3 phpBB Group :: FI Theme :: All times are GMT
Effex-Media Web Resources
 
 
Create your own free forum now!
Terms of Service Purchase Ad Removal Forum Archive Report Abuse