FI Black 3D Blue
 
 
 FAQ  •  Search  •  Memberlist  •  Usergroups   •  Register  •  Profile  •  Log in to check your private messages  •  Log in
 
 
 Bulevardna i ulichna mrezha v Pleven View next topic
View previous topic
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.
Author Message
Magistraler



Joined: 04 Feb 2007
Posts: 169

PostPosted: Fri Aug 17, 2007 4:51 pm Reply with quoteBack to top

Za 15 dena osnovnite magistrali v kvartal "Druzhba" triabvalo da se preasfaltirat.
Asfaltopolagashta tehnika na firma “ Inzhstroj” rabotila veche usileno tam. Do nachaloto na septemvri edna brigada ot druzhestvoto shtqla da raboti neprekysnato v tozi rajon, kato remontyt e zapochnal ot poslednata spirka na troleite s nomera 5 i 9, t.nar. obryshtatel.

Za kvartala bilo predvideno da se napravi pylno presfaltirane na magistralite, po koito minavat troleite, a sled tova mashinite da zapochvat rabota i po podhodite kym mezhdublokovite prostranstva.

Tolkova mashtabna rabota po ulichnite platna v tozi zhilishten rajon dosega ne bila izvyrshvana. Za tazi dejnost Obshtinata bila predvidila okolo 400 000 leva.

Sredstvata bili tolkova mnogo, zashtoto pri syzdavaneto niakoga na “Druzhba” v kvartala bil polozhen samo edin plast asfaltobeton, pri neobhodimost ot celi tri.

Sega tozi plast shtql da se frezova, shtqlo da se napravi izravniavane tam, kydeto se e poluchilo sliagane s godinite i sled tova shteli da se polozhat i dvata novi plasta – takiva sa zasega bili vyzmozhnostite. Nezavisimo ot tova, platnoto shtqlo da stane zdravo, zashtoto slagali v smesta veche specialni dobavki za iakost i po-dobro uplytnenie.

Ednovremenno s pylniia remont na pytishtata v “Druzhba” “Inzhstroj” navlizal, kydeto e vyzmozhno, v podhodite i ploshtite okolo blokove kato 118, 117.

No usilenata rabota v mezhdublokovite prostranstva shtqla da zapochne edva kogato prikliuchi rehabilitaciiata na pytnata mrezha v rajona - naj-veroiatno ot pyrvata desetdnevka na septemvri.

Smqtate li,dragi syforumci,che tova,koeto se pravi za tozi izstradal kvartal e dostatychno? Az mislq,che potrebnostite na "Druzhba" sa dalech po-golemi i tova e "kapka v moreto".
View user's profileSend private message
Magistraler



Joined: 04 Feb 2007
Posts: 169

PostPosted: Sun Sep 02, 2007 4:38 pm Reply with quoteBack to top

Zapochvali izgrazhdane na krygovo krystovishte na ulicite “Bylgarska aviaciia” i “G.Kochev”.Sled izgrazhdane na pytnoto kolelo zadrystvaniia v rajona veche niamalo da ima.Naj-mnogo za tri sedmici shtqlo da zavyrshi stroitelstvoto na novo pytno syoryzhenie v Pleven - krygovo krystovishte, rabotata po koeto zapochvala ot sledvashtata sedmica. To shtqlo da se namira na presechnata tochka na ulicite “Bylgarska aviaciia” i “Georgi Kochev”, sled koeto dvizhenieto se nasochvalo kym Lovech, kym cimentoviia zavod i “Toplivo”, kym Dolna Mitropoliia ili kym Ruse. Obshtinskata firma Inzhstroj bila poela rabotata po krygovoto syoryzhenie i spored upravitelia na druzhestvoto tova “kolelo” shtqlo da e tolkova goliamo, kolkoto i drugoto - pri vlizaneto v Pleven otkym “Storgoziia” i Sofiia - 28 metra v diametyr.Vsiaka ot ulicite, vlizashti v nego i izlizashti ottam, shtqla da ima chetiri platna, a samoto krygovo dvizhenie shtqlo da e za po edin avtomobil. Imalo reshenie za tova stroitelstvo i razraboten plan, 150 000 lv. bili predvidenite sredstva za nego. Parite bili mnogo, zashtoto osven oformianeto na kryga shteli da se praviat razdelitelni ostrovi, shteli da se preasfaltirat s dva plasta i nemalki uchastyci ot ulicite v rajona. Rabotata po tova syoryzhenie shtqla da se izvyrshva, bez da se spira dvizhenieto, koeto oznachavalo, che shtqlo da ima vremenni zatrudneniia za vodachite. Zatova pyk posle trajno shtql da se reshi problemyt s edno konfliktno miasto ot pytnata infrastruktura na grada, koeto po statistika bilo na chelnite mesta po incidenti.
28 metra v diametyr? Kyde pyk namerihte tolkova mqsto? Shte go napravyt,kolkoto napraviha tova s asfaltiraneto v "Druzhba". Istinata e,che parite za tazi godina svyrshiha i na tqh im ostava samo da obeshtavat.
View user's profileSend private message
Magistraler



Joined: 04 Feb 2007
Posts: 169

PostPosted: Sun Oct 07, 2007 1:58 pm Reply with quoteBack to top

Prikliuchval osnovniiat remont na edna ot glavnite ulici v Pleven “Sv. Sv. Kiril i Metodij”. Osven preasfaltiraneto, dejnostite tam vkliuchvali i obnoviavane na prilezhashtata trotoarna chast, markirovkata i znakovoto stopanstvo. Trotoari se izgrazhdali inaulicite “Iv.Vazov”i “Grenadirska”/?/.Do dni zapochval osnoven remont i na druga vazhna pytna arteriia v grada - ul. “Dojran”, v uchastyka ot Sportno-informacionniia centyr do ul. “Stoian Zaimov”. Osven polaganeto na nov asfalt i rehabilitaciia na trotoarite na tazi ulica shtqla da
byde izgradena i razdelitelna ivica ot bul. “Al. Stambolijski” do ul. “Dragoman” s cel bezopasnostta na dvizhenieto. Po vreme na remonta ulicata niamalo da byde zatvariana cialostno, a shte se izpylniaval
proekt za vremenna organizaciia na dvizhenieto.
V naj-skoro vreme shtqlo da zapochne rekonstrukciiata i razshiriavaneto i na ul. “Treti mart” v chastta j ot bul. “Hr. Botev” do nachaloto na pyrvi mikrorajon na “Druzhba”.
Do kraia na tazi sedmica shtql da prikliuchi remontyt po pytia na troleite v “Druzhba”, kakto i izgrazhdaneto na trotoari v “Storgoziia” ot pyrvata spirka na trolej № 3 do uchilishte “Stoian Zaimov” i pokraj Profesionalnata gimnaziia po transport. Pri SOU “Stoian Zaimov” bila postavena i nova peshehodna svetofarna uredba. Po danni ot Obshtina Pleven devet miliona leva shteli da dostignat investiciite j tazi godina v izgrazhdaneto i podobriavaneto na infrastrukturata v grada i malkite naseleni mesta.
View user's profileSend private message
Magistraler



Joined: 04 Feb 2007
Posts: 169

PostPosted: Mon Oct 22, 2007 5:52 pm Reply with quoteBack to top

S pylno edinodushie Obshtinskiqt syvet glasuval 300 000 leva za remont na bul. “Hristo Botev.Po syvmestniia proekt za remont na bulevarda shteli da bydat otpusnati blizo 2 mln. leva ot dyrzhavata i Obshtinata, s koito shtqlo da byde podmenena nastilkata i trotoarite i vyzstanoveni zelenite ploshti po “Hristo Botev”.
Za iznenada na nabliudatelite na silno politiziranata Obshtinska sesiia v chetvyrtyk imalo reshenie, koeto syvetnicite prieli s pylno edinodushie. Samite te iavno ne ochakvali podobno “chudo”, zashtoto sled obiaviavane na rezultata v zalata se chuli rykopliaskaniia i odobritelni provikvaniia.
Edinomislieto v tozi sluchaj bilo napylno osnovatelno, tyj kato predlozhenieto, vneseno v posledniia moment, kasaelo mashtaben remont na plevenskiia bul. “Hristo Botev”.
Ot plevenskite syvetnici se iskalo odobrenie da se zadeliat ot fond “Rezerven” 300 000 leva, s koito Obshtinata da syfinansira remontnite dejnosti i da upylnomoshtiat vremenno izpylniavashtiia
dlyzhnostta kmet da podpishe dogovor s fond “Republikanska infrastruktura”.
Fondyt ot svoia strana shtql da investira 1 650 000 leva za stroitelno-remontni raboti po platnata za dvizhenie i podmiana na chast ot betonovite bordiuri po bulevarda.
300 000 leva ot Obshtinata shteli da bydat za remont na trotoarnite ploshti, podzemnite komunikacii, ViK-sistemi i drugi, popadashti v obhvata na pytnoto platno, kakto i vyzstanoviavane na zelenite ploshti po trotoarite i srednata razdelitelna ivica.
Sporazumitelen protokol za rehabilitaciia na pyt ІІ-35 Pleven - Lovech, km 4+991 km 8 + 32 prez grad Pleven, izvesten poveche kato remonta na bul “Hristo Botev”, bil podpisan na 5 oktomvri t.g. ot kmeta i izpylnitelniia direktor na fond “Republikanska pytna infrastruktura” i bil proekt na Oblastnoto pytno upravlenie. Spored dokumenta finansovoto uchastie na dyrzhavata bilo 1 mln. 625 hil. leva, a na Obshtina Pleven - 300 000 leva.
3 000 tona asfalt bili neobhodimi za remonta na platnoto. Toj shtql da pokrie plosht ot blizo 44 000 kv.m. Dylzhinata na traseto bilo 3.329 km i sled rehabilitaciiata i remonta shtqla da se podobri gladkostta i nosimosposobnostta na pytnata konstrukciia. Shteli da bydat povdignati revizionnite shahti. Osven remont na platnoto, v zadylzheniiata na dyrzhavata bila vkliuchena podmiana na 7 km bordiuri.
Za Obshtina Pleven ostavalo zadylzhenieto da remontira trotoarnite blokove, da polozhi sredna razdelitelna ivica, da oformi zeleni ploshti i da remontira ohranitelni parapeti.
Srokyt za izpylnenie na remonta na bul. “Hristo Botev” zapochval da teche ot podpisvaneto na sporazumitelniia protokol, koeto nalozhilo glasuvane na finansovata chast za uchastie na Obshtina Pleven na Obshtinska sesiia.
View user's profileSend private message
Magistraler



Joined: 04 Feb 2007
Posts: 169

PostPosted: Thu Oct 25, 2007 5:29 pm Reply with quoteBack to top

Dnes startiral pyrviiat etap ot osnovniia remont na ul. “Dojran” v chastta ot ul. “Dragoman” (Sportno-informacionniia centyr) do krystovishteto s bul. “Al. Stambolijski. Dejnostite vkliuchvali obnoviavane na pytnite platna i trotoarite, izgrazhdane na razdelitelna ivica, kakto i polagane na syotvetnata horizontalna markirovka i postaviane na pytni znaci. Dvizhenieto v uchastyka niamalo da byde spirano, tyj kato e syzdadena vremenna organizaciia na transportniia potok.
Aktivno se osyshtestviavali dejnostite po razshiriavaneto i osnovniia remont na edna ot osnovnite ulici v Pleven - ul. “Treti mart” v uchastyka ot bul. “Hristo Botev” do nachaloto na zhk “Druzhba”.
Rekonstrukciiata predvizhdala stroitelstvoto na chetirilentovo platno pri navlizane ot bulevarda, koeto postepenno da preminava v trilentovo v nachaloto na zhilishtniia kompleks. Usporedno sys stroitelnite dejnosti se izvyrshvalo izmestvane i rekonstrukciia na stylbovete za trolejbusniia transport. Na krystovishteto pri bul. “Hristo Botev” i ul. “Treti mart” se predvizhdalo da byde montirana svetofarna uredba prez proletta na sledvashtata godina.
Prikliuchila cialostnata realizaciia na proekta na Obshtina Pleven za postroiavaneto na treto krygovo krystovishte na bul. “Georgi Kochev” i ul. “Bylgarska aviaciia”. Pred zavyrshvane bila i prilezhashtata infrastruktura - doizgrazhdali se trotoari, polagala se horizontalna markirovka. Noviiat obekt shtql da podobri v goliama stepen organizaciiata na dvizhenieto v promishlenata zona, koiato bila edna ot naj-natovarenite chasti na grada prez cialoto denonoshtie.
Do mesec se ochakvalo da zapochne podmianata na vodoprovoda i nastilkata na ul. “San Stefano” s avansovo finansirane ot dyrzhavata v razmer na 1.9 miliona leva, za chieto izpylnenie vyv vtornik v Obshtinata bili otvoreni ofertite za izpylnitel.
View user's profileSend private message
Magistraler



Joined: 04 Feb 2007
Posts: 169

PostPosted: Thu Nov 15, 2007 7:53 pm Reply with quoteBack to top

Za po-malko ot mesec brigadi ot obshtinskata firma Inzhstroj v Pleven uspeli da zavyrshat razshirenieto i rehabilitaciiata na ulica "Treti mart", koiato vodila kym kv. "Druzhba".


Rabotnicite ot brigadata byrzali vchera da izpolzvat posledniia dobyr den ot sedmicata, za da zavyrshat ulicata i da pusnat dvizhenieto.


Vchera bil polozhen edin plast asfaltobeton vyrhu razshirena chast na ulicata, vdiasno po posoka na kompleksa.

S tova razshirenie shirinata na vazhnata otsechka ot 8 veche se promenila na 12 metra.

Sled polaganeto samo na edin plast asfalt - okolo 340 tona, rabotata po obekta spirala do proletta. Togava shteli da se polozhat oshte dva plasta, veche vyrhu cialata shirina na pytia.

S remonta na ulicata bili slozheni i stypki za novi stylbove na trolejbusnata kontaktna mrezha.

Predstoqlo v bydeshte premestvaneto na dva ot chetirite provodnici tam, sega te bili zaedno, na edna konzola, koeto syzdavalo neudobstvo za elektrovozilata. Za po-kysen etap ostavalo i montiraneto na svetofarna uredba na T-obraznoto krystovishte na "Treti mart" s bul. "Hr. Botev".
View user's profileSend private message
Magistraler



Joined: 04 Feb 2007
Posts: 169

PostPosted: Thu Dec 06, 2007 7:57 pm Reply with quoteBack to top

Sled kato predi trijset godini, oshte pri haotichnoto stroitelstvo v Pleven za gostuvane na diplomaticheskiia korpus, bila prekysnata kanalizacionna mrezha po ulica „Han Kubrat” kym kolektora na „Gredanerska”, vchera zapochnala rabota po otstraniavane na tazi greshka.

Prez tova vreme v nachaloto na ulicata vinagi se sybiralo cial iazovir, kojto niamal kyde se otticha i vsichko stavalo na blato prez letnite meseci. To stoqlo taka dokato… slynceto go presushi.

Ot foruma, tyj kato miastoto e tochno zad ofisa na pleven.easyphpbb.com, mnogokratno sym snimal vodosbornata zona sled dyzhd, pripomnial sym na Obshtinata, che tova e i opasno, i grozno, no nikakvi merki ne sa se vzimali.

Otgovoryt bil, che triabvalo da se pravi nova otvodnitelna sistema, koiato bila skypo syoryzhenie, che vodata triabvalo da se nasochi kym drugi, dalechni shahti.

Vyv vtornik, predi dva dni, pak snimah vodnoto ogledalo i imah namerenie da posyvetvam Obshtinata da ne se harchi za ledena pyrzalka v centyra, a da pochaka dokato zamryzne 30-godishnata vodna plosht.

Vchera obache na tazi ulica bager na „Inzhstroj” zapochnaL da kopae nov kanal, vodata potekla kym blizkata shahta, miastoto se presushilo vednaga.

Okazalo se, che osven kritichnite snimki ot pleven.easyphpbb.com za tova sa pomognali i podpiskite i zhalbite na grazhdani, zhiveeshti v rajona.

Taka se stignalo do reshenie da se raboti po obekta. Sega predstoqlo da se napravi istinska kanalizacionna sistema, i kogato tova se sluchilo, vsichko da se preasfaltiralo s takyv naklon, che voda tam da ne se sybiralo, dori pri poroj.
View user's profileSend private message
Magistraler



Joined: 04 Feb 2007
Posts: 169

PostPosted: Mon Mar 17, 2008 8:23 pm Reply with quoteBack to top

Prez oktomvri minalata godina zapochnala realizaciiata na pyrvite dejnosti po osnovniia remont na edna ot naj-vazhnite i natovarenite pytni arterii v Pleven - ul. “Dojran”. Proektyt za osnoven remont predvizhdal dejnosti v uchastyka ot ul. “Dragoman” (Sportno-informacionniia centyr) do ul. “Stoian Zaimov” (bl. “Slynce”). Osven polaganeto na nov asfalt i rehabilitaciia na trotoarite na tazi ulica po proekt shtqla da byde izgradena i razdelitelna ivica ot bul. “Al. Stambolijski” do ul. “Dragoman” s cel bezopasnostta na dvizhenieto. Kakto bilo obeshtano oshte prez esenta na minalata godina, po vreme na remonta ulicata ne bila zatvariana cialostno i proektyt se izpylniaval s neobhodimata za remontnite dejnosti vremenna organizaciia na dvizhenieto.
Proektyt predvizhdal tri etapa na rabota. Razkopavaneto na starite bordiuri i polaganeto na novi zapochnalo oshte prez minalata godina. Po cialoto trase, koeto bilo s dylzhina okolo 800 m, bordiurite bili podmeneni. Sega veche techala usilena rabota po podmianata na trotoarnata nastilka. Viarno bilo, che tova malko zatrudniavalo dvizhenieto na peshehodcite, no zatova pyk rabotnite grupi se spraviali byrzo sys zadachata. Samo za niakolko dni starata trotorna nastilka, koiato bila asfaltova, bila razkyrtena i veche se rediali novite plochki.
Sled oformianeto na trotoarite shtqlo da zapochne rabotata po izgrazhdaneto na razdelitelna ivica, koiato shtqla da e po modela na veche izgradenata na ul. “Danail Popov” - s pregradi, koito shteli da prechat na merakliite - peshehodci da presichat kydeto im padne, a na shofьorite - kaskadьori - da praviat obratni zavoi po traseto.
Poslednata faza na osnovniia remont po ul. “Dojran” shtqlo da byde polaganeto na nov asfalt.
Za remonta bili predvideni 250 000 leva ot obshto 1.9 miliona leva, koito Obshtinata otdelila za osnovni remonti na ulici. Izpylnitel na proekta bila firma “Inzhstroj”.
Razchetite na firmata bili do Praznika na Pleven - 15 maj - remontyt da bydel okonchatelno zavyrshen i ul. “Dojran” naj-posle da imala naistina evropejski vid.
View user's profileSend private message
Magistraler



Joined: 04 Feb 2007
Posts: 169

PostPosted: Thu Mar 27, 2008 11:28 am Reply with quoteBack to top

Remontnite dejnosti v Pleven veche zapochnali - pyrvo s popylvaneto na dupki po ulicite ot zimnite meseci. Po-serioznite remonti shteli da zapochnat ot nachaloto na april. Okolo 6 miliona leva ot biudzheta bili predvideni za tekushti i osnovni remonti v Pleven, v selata na teritoriiata na obshtinata i v Slavianovo, kakto i za remonti na pytishtata ot chetvyrtoklasnata pytna mrezha.
Na zasedanie na Obshtinskiia syvet prez april shteli da bydat predlozheni za razglezhdane vsichki proekti na Obshtinata, po koito shtqlo da se raboti prez tazi godina po operativnite programi. Niakolko ot naj-znachimite proekti bili svyrzani s izgrazhdaneto na novi transportno-komunikacionni vyzli v Pleven, kakto i s razrabotvaneto na cialosten plan za transporta, za parkiraneto v ramkite na grada. Obshtinata shtqla da poluchim tehnicheska pomosht po programa FAR za razrabotvaneto na tozi cialosten komunikacionen transporten plan na Pleven”. Po vsichki operativni programi, no naj-veche po OP “Regionalno razvitie”, Pleven shtql da poluchi seriozna finansova podkrepa za osnovni remonti i za izgrazhdaneto na novi transportno-komunikacionni vyzli.

Startirali osnovnite i tekushti remonti na ulichnata mrezha i sypytstvashtata infrastruktura v Obshtina Pleven. Syglasno utvyrdenite grafici prodylzhavala cialostnata rekonstrukciia na ul. “Dojran” v chastta ot ul. “Dragoman” do ul. “St. Zaimov”. Dejnostite vkliuchvali podmiana na bordiuri i trotoari, izgrazhdane na razdelitelna ivica ot ul. “Dragoman” do bul. “Al. Stambolijski”, kakto i preasfaltirane na pytnoto platno. Izgrazhdali se podhodi ot pyrvostepennata ulichna mrezha kym blokovete 212 i 213 vyv 2 mikrorajon na zhk “Druzhba”, kakto i kym bl. 343 i 347 v zhk “Kajlyka”. Sred ostanalite osnovni remonti bili izpylnenieto na dovezhdashta ulica do blokove 311 i 314 v zhk “Kajlyka”, napravata na novi trotoari na ul. “Iv. Vazov” (v chastta ot ul. “Volov” do ul. “Bratia Miladinovi”), izgrazhdaneto na novi trotoari i bordiuri na ul. “Samuil” (uchastyka ot “Lozenka” po posoka stadion “Pleven”), kakto i izgrazhdaneto na dovezhdasht pyt ot KAT do gradskoto smetishte.
Zapochvala aktivna rabota i po tekushtite remonti na pyrvostepenni i dovezhdashti ulici. Prez mart i april te shteli da obhvanat pytia Pleven-Sofiia, Pleven-Ruse, Pleven-Lovech. Shteli da bydat izkyrpeni ulica “Samuil” i bulevardite “Gen. Vladimir Vazov”, “Hr. Botev”, “Ruse”, “G. Kochev” i “Bylgarska aviaciia”. Usporedno shtqla da se vyzstanoviava lipsvashtata i remontira nalichnata signalizaciia s pytni znaci na ulici v zhk “Kajlyka”, ul. “Treti mart”, “Hr. Botev”, “Hadzhi Dimityr”, “Al. Stambolijski”, “Vl. Vazov”.
V pyrvite deset dni na april shtqlo da zapochne polaganeto na horizontalna markirovka, sled kato dosegashnata bila porazena ot snegopochistvashtata tehnika i tretiraneto s himikali i inertni materiali. S predimstvo shteli da se markirat peshehodnite pyteki pred uchilishtata, detskite i bolnichnite zavedeniia, vposledstvie shteli da bydat obhvanati i ostanalite peshehodni podhodi v grada. Shteli da bydat osvezheni i osnovnite razdelitelni i ogranichitelni osovi linii.
Startirala i podmianata i na svetofarni sekcii na krystovishtata “San Stefano” - “Shipka”, “Hr. Botev” - “G. Kochev”, “Hr. Botev” - “Sv. Sv. Kiril i Metodij” i “Dojran” - “Zamenhof”.
Izgrazhdaneto na novi svetofarni krystovishta predvizhdala programata na Obshtina Pleven za tazi godina. Syoryzheniiata shteli da bydat montirani na krystovishteto pri “Hr. Botev”, “Treti mart” i “Shipka”, pytia Pleven-Iasen i vlivashtata se ulica ot zhk “Storgoziia”. Syvmestno s Oblastno pytno upravlenie shtql da byde syoryzhen svetofar pri ul. “Chataldzha” i bul. “Hr. Botev”, kato shtqla da se izvyrshi rekonstrukciia na pytnata nastilka, shteli da se izgradiat trotoari i bordiuri, shteli da bydat obosobeni ostrovni uchastyci. Peshehoden svetofar shtql byde postaven pri ul. “Gen.-lejt. Atanas Stefanov” (bivsha “Hemus”) i ul. “Dobrich” (v rajona na Balakliia).

Vse oshte ne bilo iasno dali shtql da stane fakt dogovoryt za izrabotka i poddryzhka na sistemata za ulichnoto osvetlenie v Pleven. Variantite bili dva - da se podpishe dogovora sys “Simens” ili ot Obshtinata da se otkazhat. Prichinite bili v tova, che sredstvata, zalozheni v biudzheta za tazi godina, bili nedostatychni, za da mozhelo korektno da se obsluzhva dogovora. Ako se sluchilo tova, Obshtinata shtqla da obiavi nova porychka po Zakona za obshtestvenite porychki, v koiato shtqla da zalozhi takiva parametri, koito da mozheli da bydat finansovo obezpecheni ot sredstvata za tazi dejnost v biudzheta na Obshtina Pleven. Ako Obshtinata podpishela neobezpechen finansovo dogovor, tova oznachavalo da izlyzhe i izpylnitelia. Zatova sega precizirala iuridicheski i finansovo tezi problemi. Do sedmica shtqla da izleze s posledno, kategorichno i okonchatelno stanovishte. Ako se stignelo do obiaviavane na nova procedura, to tia shtqla da e v syshtite parametri kato realizaciia, no shte se tyrseli finansovo po-izgodni oferti.
V proekta za dogovor sys “Simens” bila zalozhena cialostna rekonstrukciia i modernizirane na sistemata za ulichnoto osvetlenie v Pleven i 20-godishen srok za negovata poddryzhka.
View user's profileSend private message
Magistraler



Joined: 04 Feb 2007
Posts: 169

PostPosted: Wed Apr 09, 2008 8:20 pm Reply with quoteBack to top

Zaradi prokarvane na shahtova kanalizaciia na remontiranata v momenta ulica „Dojran” tia shtqla da byde zatvariana za dvizhenie noshtem i oboznachena s neobhodimite za tova znaci. Prez denia, rabotnicite shteli da izvyrshvat operacii po stranichnite otvori na otvodnitelnite shahti, a noshtem shteli da prokopavat ulicata.


Denem dvizhenieto shtqlo da byde svobodno za avtomobili, makar i zatrudneno, shteli sa da slozhat znaci, che spiraneto na ulicata bilo vremenno zabraneno do svyrshvane na remonta.



A pyk ot utre, chetvyrtyk, shtqlo da zapochne preasfaltiraneto na razshirenata i podnovena otsechka ot ulica „Al. Stambolijski” do blok „Slynce”, sreshtu istoricheskiia muzej.



Shteli da se polozhat dva novi plasta asfaltobeton i tazi operaciia zaedno s vsichko po trotoarite i bordiurite shtqla da prikliuchi predi Velikden.



Sled praznicite shtqlo da zapochne da se pravi razdelitelnata ivica po ulicata, kakto bilo po plan. Tia shtqla da byde izpylnena ot sglobiaemi elementi.
View user's profileSend private message
Magistraler



Joined: 04 Feb 2007
Posts: 169

PostPosted: Thu Apr 10, 2008 5:45 pm Reply with quoteBack to top

V Pleven veche osezatelno se useshtalo nachaloto na tazgodishnoto stroitelno nastyplenie po ulici i trotoari v grada v izpylnenie na infrastrukturni proekti.



Vsyshtnost sled podmianata na vodoprovoda po bulevarda shtql da zapochne i planiraniiat ot oktomvri minalata godina remont na trotoari i pytna nastilka. Okolo dva pyti po-golemi shteli da sa obemite na realiziranite infrastrukturni proekti prez tazi godina v sravnenie s minalata.
Po bul. “Hristo Botev” v momenta se realiziral vazhen proekt na ViK - podmiana na osnoven vodoprovod po bulevarda i otkloneniiata po svyrzanite s nego ulici. Obektyt bil za nad 200 000 leva. Cialostnata rekonstrukciia na bulevarda pyk bila chast ot edin dosta po-goliam proekt, vkliuchvasht rekonstrukciia na pyt ot vhoda v Pleven ot Ruse, prez bul. “Hristo Botev” do kvartal “Mara Dencheva” predi izhoda ot Pleven kym Lovech. Obshtata stojnost na tozi proekt bil 2 miliona leva, ot koito 1.650 miliona leva sa osigureni ot fond “Republikanska pytna infrastruktura”, 300 - 350 hiliadi leva sa osigureni ot Obshtina Pleven.



Podmianata na vodoprovodnata mrezha se izvyrshvala ot firma “Rajkomers” sled konkurs. Tova e firmata, koiato razpolagala s dobra tehnika za izvyrshvane na beztranshejni izkopi, koeto pozvoliavalo realno da ne se prevryshta bulevarda v razkopki i makar i leko zatrudneno dvizhenieto po nego da ne byde spirano. V realizaciiata na proekta uchastvali i rabotni grupi na ViK - Pleven.
Dylzhinata na traseto, po koeto se rabotelo v momenta, bilo 560 metra. “Obektyt predstavliaval glaven klon 11, s podmianata na trybite na kojto shteli da se reshat problemite na visokata gradska zona s vodosnabdiavaneto, koito se dylzheli na starata vodoprenostna mrezha i na vryzkite v tozi uchastyk. Sega se polagali dva vodoprovoda - ediniiat s diametyr 13 - glavniiat klon, kakto i drug dublirasht - 160 mm, kym kojto bili vyrzani abonatite na firmata v rajona. Sled remonta shteli da bydat resheni problemite s chestite spiraniia na vodata v tozi uchastyk na grada. A osven tova tuk shtqla da se zatvori i mrezhata, koiato v po-goliamata si chast bila izpylnena s plastmasovi trybi. Investiciiata bila goliama, no triabvalo da byde napravena. Kachestvoto na vodata syshto shtqlo da byde podobreno, tyj kato dosega imalo niakoi zastojni zoni, koito sega shteli da bydat eliminirani”. Podgotovkata i pyrvite izkopi bili napraveni v sredata na mart, ot ViK obeshtavali do 25 april vodoprovodnata mrezha v tozi uchastyk da byde podmenena i obektyt da byde prikliuchen.
View user's profileSend private message
Magistraler



Joined: 04 Feb 2007
Posts: 169

PostPosted: Sun Apr 13, 2008 9:39 am Reply with quoteBack to top

Prodylzhaval s mnogo byrzi tempove remontyt na edna ot centralnite plevenski ulici “Dojran”, koiato po predvaritelni razcheti do 15 maj triabvalo da ima syvsem nov i evropejski vid. V momenta dvizhenieto po ulicata bilo malko zatrudneno, zaradi vremennoto zatvariane na edno ot platnata, no tova se nalagalo ot dejnostite po polagane na novi bordiuri i trotoari. A i sled tova, kogato shtqlo da zapochne preasfaltiraneto na ulicata. Do prikliuchvaneto na remonta shtqla da se pravi ezhednevna organizaciia na dvizhenieto po “Dojran”.
Proektyt za osnoven remont predvizhdal dejnosti v uchastyka ot ul. “Dragoman” (Sportno-informacionniia centyr) do ul. “Stoian Zaimov”. Osven polaganeto na nov asfalt i rehabilitaciia na trotoarite na tazi ulica, po proekt shtqla da byde izgradena i razdelitelna ivica ot ul. “Al. Stambolijski” do ul. “Dragoman” s cel po-visoka bezopasnost na dvizhenieto.
Proektyt predvizhdal tri etapa na rabota. Razkopavaneto na starite bordiuri i polaganeto na novi zapochnalo oshte prez minalata godina. Po cialoto trase, koeto e s dylzhina okolo 800 m, bordiurite bili podmeneni. Sled oformianeto na trotoarite shtqlo da zapochne rabotata po izgrazhdaneto na razdelitelna ivica, koiato pyrvonachalno bilo predvideno da se izgradi po modela na veche izgradenata na bul. “Danail Popov” s pregradi, koito shteli da prechat na merakliite-peshehodci da presichat kydeto im padne, a na shofьorite-kaskadьori da praviat obratni zavoi po traseto. Vposledstvie se okazalo, che pod ulicata minavali komunikacii, ima i vodoprovod, koeto pravelo nevyzmozhno izgrazhdaneto na tochno takyv tip razdelitelna liniia. Po ul. “Dojran” shteli da se postaviat specialni podvizhni sandyci s rastitelnost.
Poslednata faza na osnovniia remont po ul. “Dojran” shtqlo da byde polaganeto na nov asfalt.
Za remonta bili predvideni 250 000 leva ot obshto 1.9 miliona leva, koito Obshtinata otdelilaa osnovni remonti na ulici. Izpylnitel na proekta bila firma “Inzhstroj”.
View user's profileSend private message
Magistraler



Joined: 04 Feb 2007
Posts: 169

PostPosted: Mon Apr 14, 2008 4:12 pm Reply with quoteBack to top

126 mln. leva bili predvideni za remont na pytishta do kraia na 2008 g. Pyrvite sredstva, otpusnati ot fond "Republikanska pytna infrastruktura", bili za glavnite pytishta, natovareni s mezhdunarodniia trafik. Veche bili skliucheni 89 dogovora s firmi za obnoviavane i poddryzhka na shosetata v cialata strana.Varna se otdalechavala ot zhaduvashtite da se topnat v moreto sofiianci. S okolo chas poveche sofiqnci shteli da pytuvat do moreto zaradi planiranite remonti na magistrala "Hemus" i tirovete, koito dopylnitelno shteli da zatrudniavat preminavaneto po traseto. Prez tova liato v remont shteli da bydat tri ot tunelite po autobana mezhdu Sofiia i morskata stolica. V momenta se popraviala nastilkata na "Topli dol". Sled Velikdenskite praznici zapochvali remonti v oshte dva ot tunelite na "Hemus". Shtql da se naliva nov asfalt vyv vtorata tryba na "Vitinia" i na "Echemishka". Obnoveni shteli da bydat nad 20 fugi po syoryzheniiata na magistralata. Ideiata na fond "Republikanska pytna infrastruktura" bila tunelite po pytia kym Varna da bydat izcialo rehabilitirani do kraia na godinata. Taka shteli da se izbegnat postoiannite remonti, koito mycheli shofьorite ot godini. Dvizhenieto v tunelite postoianno se otbivalo v ednoto platno, a chesto vodachite bili prinudeni da se dvizhat po stariia pyt, kojto bil tesen, s mnogo zavoi i v neosobeno dobro systoianie. Za da se sykratql pytiat za sledvashtiia sezon, do kraia na godinata triabvalo da byde zavyrshen i pytniiat vyzel Koritna - na razklona za Ruse i Varna. Prez minaloto liato tunelite na "Hemus" ne se remontirali zaradi natovarenoto dvizhenie prez sezona. Rabotilo se samo po pytia mezhdu Omurtag i Tyrgovishte, kojto bil v okaiano systoianie i skorostta po nego bila malka dori kogato remontnite brigadi ne go popraviali.
Pytiat do Burgas obache shtql da se izminava po-byrzo. Veche bila pusnata otsechkata mezhdu Sofiia i Chirpan, koiato prez minaloto liato oshte se izgrazhdala. Ne bili predvideni i remonti po magistrala "Trakiia".
Prodylzhavali i remontnite raboti po magistrala "Marica". Niamalo da spira i izgrazhdaneto na dve otsechki ot autobana, koito bili syotvetno 17 km i 4 km. Malkata - ot 108-iia do 112-iia km, triabvalo da byde zavyrshena do kraia na godinata. Izgrazhdal se i mostyt nad reka Marica v Harmanli, kakto i pytniiat vyzel do grada.
Vyzstanoviavala se rabotata po obektite ot "Tranzitni pytishta IV", koito triabvalo da bydat gotovi do kraia na 2008 g. S dogovorenite prez 2005 g. pari ot Evropejskata investicionna banka se remontirali shosetata Varna - Ruse, Veliko Tyrnovo - Gurgovo, Pernik - Kiustendil, Gabrovo- Drianovo. V programata bili vkliucheni i otsechkite Kranevo - Zlatni piasyci, Kavarna - Balchik, Kalotina - Slivnica, Varna - Biala, Pirdop - Karlovo. Dvizhenieto niamalo da byde otbivano osven prez prohoda "Hainboaz". Tam tezhkotovarnite kamioni niamalo da mogat da se dvizhat ot 6 do 22 chasa. Vmesto tova kamionite shte triabvalo da pytuvat prez Sliven i Kazanlyk. Izvyrshvali se i remontni dejnosti po prohoda "Shipka" predi vyvezhdane na vremenna organizaciia.




Naj-seriozniiat infrastrukturen proekt po Iuzhnoto Chernomorie bil noviiat pyt, kojto shtql da byde izgraden ot Burgas do Slynchev briag. Toj shtql da byde 4-lentov i shtql da byde dylyg nad 30 km. Izgrazhdaneto se nalagalo zaradi izkliuchitelno tezhkiia trafik prez turisticheskiia sezon v poslednite niakolko godini. V momenta se izgotvial idejniiat proekt, a se ochakvalo do tri meseca da startira i izgrazhdaneto na pytia. Zapochvala i rekonstrukciiata na pytnata otsechka ot Nesebyr do Ravda. Za neia bili predvideni 6,7 mln. lv. V nachaloto na septemvri shtqlo zapochne stroitelstvoto na nov pyten vyzel Burgas-Sozopol-Sredec. Toj triabvalo da izvede ot Burgas preminavashtite avtomobili ot stranata za Yuzhnoto Chernomorie.

5 mln. leva bila obshtata stojnost na remontite v oblast Dobrich, kato shosetata kym moreto triabvalo da bydat gotovi do kraia na iuni. V sredata na meseca oficialno shteli da bydat obnoveni 21 km mezhdu Kavarna i Balchik. V planovete na oblastnoto pytno upravlenie bil 46-kilometrov uchastyk ot Durankulak do Kavarna.
Predvidenoto za pytia finansirane bilo okolo 20 mln. evro. Ochakvali se i okolo 1 mln. lv. za remont na 30 km ot fara Shabla prez Tiulenovo do kavarnenskoto selo Bylgarevo. Shtql da se preasfaltira i pytniiat uchastyk mezhdu Balchik i General Toshevo.
View user's profileSend private message
Magistraler



Joined: 04 Feb 2007
Posts: 169

PostPosted: Sat Apr 19, 2008 4:42 pm Reply with quoteBack to top

Ot firma "Inzhstroy" prognozirali da izvyrshat stroitelno-montazhni raboti za tazi godina na stojnost 10 000 000 lv. Tova shtqlo da e s nad milion poveche ot napravenoto ot firmata za predhodnata godina, kogato bili zavyrshili obekti za 8 915 000 lv.”.

Za izteklite veche 12 meseca, za osnoven remont na ulicite v Pleven sa bili usvoeni 3 355 000 lv.



Osven tova ot Inzhstroj sa izgradili novi alei v Kajlyka za 200 000 lv., a za tekusht remont na plevenskite ulici sredstvata sa bili poveche ot 2,5 mln.lv. i t.n.



Kato edna ot glavnite zadachi za 2007 godina za firmata e bila zapochvaneto na rabotata po pytia za smetishteto - uslovie, postaveno po donorskite programi za izgrazhdane na novoto depo za otpadyci. Vyv vryzka s nezapomnenata snezhna zima blizo polovin milion sa bili izrazhodvani za dejnosti po snegopochistvaneto, ot koito 454 hiliadi samo v rajona na Pleven.


Veche bil gotov titulniiat spisyk za dejnostite na Inzhstroj za tazi godina. Starejshinite bili odobrili predlozhenieto 2 000 000 lv. da se usvoiat ot obshtinskata firma samo za osnovni remonti na ulici kato „Dojran, „Treti mart”, bul. „Hristo Botev”, bul „ Ruse” i po dvata kompleksa "Storgoziia" i "Druzhba". Tekusht remont na ulichni platna shtql da se pravi za blizo 2 miliona leva, a za ulici v selata na obshtinata bil predviden polovin milion.

Otnovo v stroitelnata programa na obshtinskata firma bili zalozheni novi 1,5 mln.lv. za dovyrshvane na pytia kym smetishteto. Obshtinata bila dovolna ot rabotata na Inzhstroj, zashtoto pytiat na firmata bil opredeleno vyzhodiasht.



Dostatychno e, da se kazhe, che pechalbata na predpriiatieto bila narasnala pet pyti za poslednite chetiri godini i za 2007 e bila v razmer na 909 000 lv., vypreki che bili napraveni seriozni investicii za nova moshtna tehnika. Ne bil bez znachenie faktyt,che Inzhstroj veche bila pokrila normite po ISO 9001 – 2000.



Osven tova druzhestvoto bilo vpisano i v Centralniia profesionalen registyr na stroitelia. A tova oznachavalo, che to mozhe da byde glaven, a ne podizpylnitel na naj-slozhni stroezhi ot transportnata, energijnata i blagoustrojstvenata infrastruktura.
View user's profileSend private message
Magistraler



Joined: 04 Feb 2007
Posts: 169

PostPosted: Tue Apr 22, 2008 4:13 pm Reply with quoteBack to top

Poslednata aktualizaciia na generalniia plan za organizaciia na dvizhenieto na Pleven bila izvyrshena predi poveche ot pet godini. Osnovnite celi i shemi ne bili promeniani. Proektite za organizaciia na dvizhenieto v grada se razrabotvali na tiahna osnova. Izvyrshvani bili chastichni izmeneniia, predimno v shemite za zabrani, rezhimi na svetlinno regulirane i ogranicheniia, otnasiashti se do stroitelstvo na novi svetofarni uredbi, vyvezhdane na ednoposochno dvizhenie po chast ot vtorostepenni ulici, vyvezhdane ili otpadane na rezhimi za spirane i parkirane, promeni, prodiktuvani ot narasnalata prez poslednite godini intenzivnost na dvizhenieto. Vsichki proekti za vyvezhdane na nova ili promiana na organizaciiata na dvizhenieto se syglasuvali sys sektor “Pytna policiia - KAT”.
Obshtina Pleven imala izrabotena Koncepciia za upravlenie na dvizhenieto v Pleven. Usporedno s procedurata po aktualizaciia na Obshtiia gradoustrojstven plan shtql da byde izraboten i nov komunikacionen plan na grad Pleven.
Vyzmozhnostite za razshiriavane na ulichnite platna v Pleven,obache,bili silno ogranicheni, poradi syshtestvuvashtoto zastroiavane i predvizhdaniiata na dejstvashtiia obsht ustrojstven plan na grada. Izvyrshilo se razshirenie na ul.”Treti mart”, predvizhdalo se i ima razraboten proekt za razshirenie na ul.”Kliment Ohridski” v chastta sled bul.”Evropa”.
Napraveni bili hidrogeolozhki prouchvaniia i doklad za izgrazhdane na podzemen parking pod pl.”Vyzrazhdane”. Za reshavane problemite za parkirane i organizaciia na dvizhenieto v Pleven Obshtina Pleven prouchvala varianti za razrabotvane na proekti za finansirane ot Evropejskiia fond za regionalno razvitie po operativna programa “Regionalno razvitie 2007-2013 g.” (t.1.4). Predvizhdalo se prouchvane i izgrazhdane na velosipedni alei. V tazi vryzka bili provedeni kontakti s niakoi zapadnoevropejski firmi.
Obshtina Pleven s vyzlagatelno pismo ot m. mart t.g. bila vyzlozhila na “Inzhstroj” EOOD - Pleven da zapochnela polaganeto na horizontalna markirovka v zonata na uchilishtata, detskite zavedeniia i osnovnite peshehodni prehodi v grada. Pri blagopriiatni klimatichni usloviia se predvizhdalo tia da zavyrshi do kraia na m.april. Do 10 maj se predvizhdalo da se osvezhat osovite linii na osnovnata ulichna mrezha. Shtqla da se izpolzva akrilatna boia, nemsko proizvodstvo, kato cialata markirovka shtqla da byde sys svetlootrazitelni perli. Prez minalata godina se eksperimentiralo polagane na markirovka v shpricplastik, zapadno proizvodstvo, koiato pri klimatichnite usloviia pri nas ne pokazala po-visoka ustojchivost. Za horizontalna markirovka se predvizhdalo tazi godina da bydat vlozheni 100000 leva.
Premahvane na svetofarni uredbi ne se predvizhdalo. Krystovishtata v grada, na koito bilo vyvedeno svetlinno regulirane, bili s visoka intenzivnost i sys smesen po vid dvizhenie i geometrichnite im parametri ne otgovariali na tezi usloviia za vyvezhdane na krygovo dvizhenie. Niamalo predvideni i drugi krystovishta, na koito da se vyvedqlo krygovo dvizhenie.
Razraboten bil raboten proekt za ul. “Sofiia” v uchastyka ot zhp garata do bul. “Georgi Kochev”, s kojto shtqlo da se kandidatstva za finansirane po Operativna programa “Regionalno razvitie”. Za traseto na obhoden pyt na Pleven po napravlenie na pyt ІІ - 35 Pleven-Lovech se izvyrshvali predvaritelni prouchvaniia ot fond “Republikanska pytna infrastruktura”, koito bili syglasuvani s Obshtina Pleven. Izgotven bil raboten proekt za estakadno syoryzhenie ot Industrialnata zona nad zhp liniiata do ul. “Zheleznichar” v zhk “Storgoziia”. Neobhodimo bilo proektyt da byde aktualiziran. Realizaciiata mu predvizhdala procedura po otchuzhdavane na imoti.
V momenta se provezhdala procedura po naredbata za obshtestvenite porychki za razrabotvane na proekti za vyvezhdane na svetlinno regulirane na 4 krystovishta. Ednoto ot tiah bilo krygovoto krystovishte, kato shtql da se razraboti proekt za svetofarna uredba s adaptivno upravlenie. Transportnoto natovarvane shtqlo da se otchita chrez video-detektori, s dannite ot koito se upravliavali svetlinnite signali. Syshtiiat vid upravlenie se predvizhdal na krystovishteto na bul.”Hr. Botev” s ul.”Treti mart” i ul.”Shipka”.
Ulicata, koiato bila prodylzhenie na bul. “Evropa” (ot OK 18 do OK 11) do І spirka na zhk “Druzhba” ne mozhelo da byde izgradena na tozi etap, zashtoto ne bili otchuzhdeni vsichki imoti. Na syshtitebila provezhdana otchuzhditelna procedura, koiato bila obzhalvana v syda ot sobstvenicite im. Poradi visokata cena, zaiavena ot tiah, otchuzhditelnata procedura bila prekysnata.
Za izgrazhdane vtoroto platno na ulicata, koiato bila prodylzhenie na ul. “Kliment Ohridski” do pytia na trolejbusna liniia № 9 v zhk “Druzhba” (ot OK 18 do OK 271) imalo odobreni rabotni proekti i obektyt bil vkliuchen v programata za osnovni remonti na Obshtina Pleven za 2008 g. Za ulicata ot OK 271 (liniiata na trolejbus № 9) do OK 442 (liniiata na trolejbus № 5 sreshtu Televizionnata kula) v zhk “Druzhba” imalo odobren raboten proekt, otchuzhditelnite proceduri bili prikliuchili i stroitelstvoto na obekta mozhelo da startira prez 2009 g. S tozi proekt shtqlo da se kandidatstva za finansirane po Operativna programa “Regionalno razvitie”.
View user's profileSend private message
Display posts from previous:      
This forum is locked: you cannot post, reply to, or edit topics.This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.


 Jump to:   



View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001/3 phpBB Group :: FI Theme :: All times are GMT
Effex-Media Web Resources
 
 
Create your own free forum now!
Terms of Service Purchase Ad Removal Forum Archive Report Abuse